Noii miniştri trebuie să fie solidari cu măsurile de austeritate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, că pentru a avea creştere economică în 2011 măsurile de austeritate trebuie să continue şi a făcut apel la solidaritate în echipa guvernamentală.

Adăugat: 3 Septembrie 2010
Ultima actualizare:3 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful statului le-a cerut celor noi şase miniştri ai Cabinetului Emil Boc să fie solidari cu măsurile de austeritate şi le-a recomandat în acelaşi timp să contribuie la atragerea fondurilor europene, să nu lanseze subiecte de dezbatere atâta timp cât ele nu au fost stabilite în Guvern.     
 

 

Traian Băsescu a atras atenţia şi asupra faptului că, în ciuda legii salarizării, există în continuare ministere în cadrul cărora unii directori au salarii mai mari decât miniştri.
 

 

"Măcar în perioada de austeritate, aplicaţi austeritatea pentru toţi. Este ceea ce vă cer în modul cel mai ferm. Austeritate pentru toţi", a spus şeful statului.
    

 

Pe de altă parte, preşedintele s-a arătat optimist, în condiţiile în care, în opinia sa, economia a început să crească, în sectorul serviciilor s-a înregistrat o diminuare a creşterii negative, iar în domeniul industriei - o creştere consistentă.
 

 

"România are o producţie industrială acum la nivelul producţiei din 2008, deci dinainte de intrarea în criză. Marea problemă rămâne în zona construcţiilor", a spus şeful statului.
    

 

Preşedintele a apreciat că economia se aşează pe o structură sănătoasă şi a adăugat că este responsabilitatea miniştrilor să aşeze şi bugetul într-o structură asemănătoare.
 

 

"Eu vă asigur de tot sprijinul meu pentru guvern în continuare. Voi fi partenerul dvs. atâta timp cât măsurile sunt luate cinstit şi în spatele lor nu se produc excepţii', a mai afirmat şeful statului.
    

 

Preşedintele a apreciat că, dacă nu vor fi luate acum măsurile necesare, pensiile şi salariile nu vor putea creşte în următorii trei ani, iar inflaţia va înghiţi tot mai multe resurse.Autor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
3 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza