Nicolicea susţine că moţiunea simplă a PNL este neconstituţională

Vicepreşedintele UNPR, Eugen Nicolicea, consideră că demersul opoziţiei de a depune o moţiune simplă la adresa vicepremierului Gabriel Oprea nu este constituţional.

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolicea, vicepreşedinte UNPR
trimite pe mail

Liderul UNPR a explicat azi, că moţiunea simplă a PNL depusă la Senat de PNL nu poate fi supusă dezbaterii plenului pentru că încalcă o decizie a Curţii Constituţionale.

"Conform art.155, alin.2 preşedintele Senatului nu va supune dezbaterii moţiunile simple care vizează finalităţi specifice moţiunii de cenzură. Adică să retragi încrederea cuiva, să ceri demiterea cuiva. Acestă interpretare nu am dat-o eu, este dată de decizia 148 a Curţii Constituţionale în cazul Monica Macovei când printr-o moţiune simplă s-a cerut demiterea acesteia şi acest lucru a fost declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională", a explicat Nicolicea. 

Amintim că PNL a depus astăzi la Senat o moţiune simplă pentru demiterea vicepremierului Gabriel Oprea în legătură cu decesul poliţistului care-l însoţea în coloana oficială.

Documentul a fost semnat de 49 de parlamentari liberali şi neafiliaţi şi urmează să fie înaintat conducerii Senatului pentru a stabili data cînd va avea loc dezbaterea şi votul.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza