PNL a depus moţiunea simplă împotriva lui Gabriel Oprea

PNL a depus astăzi la Senat o moţiune simplă la adresa vicepremierului Gabriel Oprea în legătură cu decesul poliţistului Bogdan Gigină şi modul în care Ministerul de Interne a gestionat această situaţie.

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Viceliderul senatorilor PNL, Octavian Motoc,  a anunţat că documentul este semnat de 49 de parlamentari liberali şi neafiliaţi.

Aceştia îi cer demisia vicepremierului Gabriel Oprea, pentru ceea ce consideră a fi abuzul şi dispreţul în exercitarea funcţiei publice.
    
"În numele grupului PNL şi a câtorva senatori neafiliaţi, doresc să vă înmânez în mod oficial moţiunea simplă cu denumirea 'Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în desfăşurarea funcţiei publice'. (...) Adaug faptul că acest gest politic al grupului parlamentar al PNL este făcut astăzi ca urmare a atenţiei deosebite pe care opinia publică o are faţă de abuzuri grosolane, în formă continuată, pe care acest înalt demnitar al statului român le face în ultima vreme şi, aţi văzut, culminând cu decesul unui poliţist aflat în coloana sa oficială, în opinia noastră, într-un mod ilegal", a spus Motoc, în debutul şedinţei plenului Senatului.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru a anunţat că documentul va fi înaintat conducerii Senatului pentru a stabili data cînd se va dezbate şi vota această moţiune simplă la adresa vicepremierului Oprea, transmite redactorul RRA, Alina Stănuţă.

AICI TEXTUL MOŢIUNII SIMPLE

De menţionat că, ministrul de interne, vicepremierul Gabriel Oprea, precizează, într-un comunicat de presă, că nu va demisiona.

Declaraţia lui Oprea a fost făcută după ce preeşdintele Klaus Iohannis a admis, aseară, într-o conferinţă de presă, că l-a sfătuit pe acesta să demisioneze din funcţie.

Gabriel Oprea afirmă că nu se consideră vinovat, iar implicaţiile acestor declaraţii nu sunt instituţionale, ci au exclusiv natură politică.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza