Moţiunea privind Finanţele a căzut la vot

politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO lucrările Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 17 Septembrie 2014
Ultima actualizare:17 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea simplă iniţiată de PNL şi PDL pe tema politicii economice a Guvernului a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor cu 217 voturi "împotrivă" şi 103 voturi "pentru".

Semnatarii documentului care a fost dezbătut marţi au vrut  să tragă un semnal de alarmă în privinţa direcţiei economice greşite, spre care se îndreaptă România.

De cealaltă parte, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, susţine că realitatea contrazice afirmaţiile opoziţiei. 

Semnatarii moţiunii susţin că anul 2014 este pe cale să devină anul eşecului economic pentru România, din cauza aşa-ziselor politici de supra impozitare şi tăieri de investiţii, aplicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Membrii opoziţiei i-au reproşat  ministrului de resort, Ioana Petrescu, lipsa de performanţă economică şi de predictibilitate a politicilor bugetare şi fiscale. 

"Prognozele optimiste de la începutul anului şi cifrele triumfariste, prezentate de actualul guvern nu au fost altceva decât vorbe goale. Ele erau menite a ascunde în mod iresponsabil realitatea că în economia românească nimic nu se mişcă, că România a devenit o ţară de care fug investitorii, că mediul de afaceri este sufocat cu taxe, iar locurile de muncă sunt puţine şi prost plătite", a spus Eugen Nicolăescu, deputat PNL.

Prezentă la dezbaterile din plen, Ioana Petrescu a afirmat că moţiunea prezentată de opoziţie este o sinteză de metafore, fără idei, programe sau viziune şi fără corelare cu situaţia macroeconomică. 

"În această perioadă, semestrul I, câştigul salarial brut s-a majorat cu 5%, în condiţiile în care preţurile de consum au fost doar cu 1% peste cele de anul trecut. Cu alte cuvinte, în primul semestru din acest an puterea de cumpărare pentru salariaţi s-a îmbunătăţit cu 3,9%. În primul semestru în acest an, numărul net al locurilor de muncă nou create a fost de aproape 70.000. Noile măsuri de relaxare fiscală vor majora cu siguranţă aceste cifre", a spus Ioana Petrescu.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza