Moţiune simplă a Opoziţiei depusă în Parlament. "PSD are alergie la Justiţie".

PDL şi PNL au depus la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema implicării politicului în Justiţie.

Adăugat: 2 Iulie 2014
Ultima actualizare:2 Iulie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii PDL şi cei ai PNL au depus miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă denumită "PSD are alergie la Justiţie".

"Grupul PDL şi PNL vă înaintează moţiunea simplă  'PSD are alergie la Justiţie' '', a spus deputatul PDL,  Claudia Boghicevici de la tribuna Camerei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că moţiunea simplă va fi prezentată în prima şedinţă a Biroului permanent.

PDL şi PNL au anunţat încă de luni că vor depune,  la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema implicării politicului în Justiţie în cazul Duicu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, că  rechizitoriul DNA  arată că Victor Ponta şi PSD încearcă să politizeze instituţiile care se ocupă de aplicarea legii.

Blaga a mai spus că Parlamentul trebuie să ştie exact ce a făcut premierul în cazul Duicu.

"Extrem de important este ca Parlamentul să ştie exact ce-a făcut premierul în cazul Duicu. A avut o discuţie cu Adrian Duicu în biroul lui? L-a convocat în biroul lui pe şeful Poliţiei Române, ministrul Justiţiei a propus-o pe doamna Ponea ca şefă a Secţiei Judiciare a DNA-ului?", a mai spus Blaga.

PDL şi PNL consideră că implicarea Ministerului Justiţiei şi a premierului în cazul de trafic de influenţă şi abuz de putere pun în pericol relaţia României cu Uniunea Europeană.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni,  că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest.

DNA susţine că, în martie anul trecut, Adrian Duicu ar fi promis intervenţii la membrii Guvernului şi conducerea Ministerului de Interne pentru promovarea şefului Poliţiei Mehedinţi, într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza