Moţiune a Opoziţiei pe tema implicării politicului în Justiţie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga susţine că Parlamentul trebuie să ştie exact ce a făcut premierul Victor Ponta în cazul Duicu.

Adăugat: 30 Iunie 2014
Ultima actualizare:30 Iunie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL şi PNL vor depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema implicării politicului în Justiţie în cazul Duicu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat după şedinţa conducerii partidului că rechizitoriul DNA arată că Victor Ponta şi PSD încearcă să politizeze instituţiile care se ocupă de aplicarea legii.

Blaga a mai spus că Parlamentul trebuie să ştie exact ce a făcut premierul în cazul Duicu.

"Extrem de important este ca Parlamentul să ştie exact ce-a făcut premierul în cazul Duicu. A avut o discuţie cu Adrian Duicu în biroul lui? L-a convocat în biroul lui pe şeful Poliţiei Române, ministrul Justiţiei a propus-o pe doamna Ponea ca şefă a Secţiei Judiciare a DNA-ului?", a mai spus Blaga.

PDL şi PNL consideră că implicarea Ministerului Justiţiei şi a premierului în cazul de trafic de influenţă şi abuz de putere pun în pericol relaţia României cu Uniunea Europeană.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni,  că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat de fapte de corupţie, rămâne în arest.

DNA susţine că, în martie anul trecut, Adrian Duicu ar fi promis intervenţii la membrii Guvernului şi conducerea Ministerului de Interne pentru promovarea şefului Poliţiei Mehedinţi, într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Hotărârea magistraţilor poate fi contestată la Instanţa Supremă.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza