Moment de vârf al Corurilor şi Orchestrelor Radio la Festivalul Enescu

Simfonia a 8-a de Gustav Mahler a răsunat în interpretarea Orchestrei Naţionale şi a celei de Cameră, a Corului Academic şi a Corului de Copii Radio.

Adăugat: 3 Septembrie 2015
Ultima actualizare:3 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Corurile şi Orchestrele Radio pe scena Festivalului George Enescu
trimite pe mail

Scena Sălii Palatului din Bucureşti a găzduit, aseară, în seria "Mari orchestre ale lumii", momentul de vârf al participării Corurilor şi Orchestrelor Radio în cadrul  celei de a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu".

Simfonia a 8-a de Gustav Mahler, o lucrare a cărei interpretare solicită un ansamblu atât de numeros încât este cunoscută ca "Simfonia celor 1000", a răsunat în interpretarea Orchestrei Naţionale şi a celei de Cameră, a Corului Academic şi a Corului de Copii Radio, alături de care s-au aflat Corul Filarmoncii "George Enescu" şi cei şapte solişti, sub bagheta dirijorală a lui Cornelius Meister.  

"O distribuţie mare, un dirijor absolut excepţional şi felicitările mele corului, celuilalt cor, orchestra, pentru că totuşi, cum să vă spun, nu este o lucrare cotidiană pentru orchestrele noastre şi asta o consider foarte importantă, această deschidere a festivalului, pentru aceste lucruri", a spus Ioan Holender, directorul festivalului, a declarat la finalul concertulu.

La rândul său, prestigiosul tenor Stefan Vinke, membru al grupului de solişti care a reunit şi cinci cântăreţi români de valoare internaţională, a spus, la încheierea concertului, că a fost un ansamblu omogen.

"Am fost inspirat şi entuziasmat de orcehstră, de coruri şi, înainte de toate, de Corul de Copii, care a fost excelent, la nivel mondial. Tot respectul pentru celelalte două coruri. Am cântat această lucrare deseori şi nu se întâmplă mereu să auzi ansamblu atât de omogen, atât de curat, atât de bine lucrat. Mă simt cu adevărat fericit şi adresez felicitările mele orchestrei şi corului. A fost un concert minunat",  a spusS tefan Vinke.

Concertul Orchestrelor şi Corurilor Radio va fi retransmis, în această seară, la Radio Romania Cultural şi România Muzica, începând cu ora 20:00.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza