Miting unionist de amploare la Chişinău

Un miting de amploare a avut loc astăzi în capitala Republicii Moldova pentru unirea cu România.

Adăugat: 16 Mai 2015
Ultima actualizare:16 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Organizaţiile unioniste şi simpatizanţii lor au comemorat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus şi au străbătut apoi străzile oraşului scandând lozinci în faţa ambasadelor Rusiei, Statelor Unite,  şi României.

Manifestanţii au solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi clasei politice de la Bucureşti să urgenteze demersurile pentru apropierea decisivă a celor două state româneşti.

Potrivit organizatorilor, în centrul Chişinăului s-au adunat aproximativ 25.000 de persoane.

Manifestanţii au cerut unirea cu România, ca soluţie a problemelor sociale din Republica Moldova.
-: Din 1991 încoace am încercat toate soluţiile, de la comunism să trecem la democraţie, am încercat să fim buni cu Estul, să dăm din ochi celor din Vest, dar o viaţă mai bună şi mai frumoasă nu avem. Înseamnă că trebuie să mergem pe o altă cale. Există o singură cale: unirea.
-: Noi nu vom sărbători 100 de ani de la Unirea din 1918, pentru că deja, atunci, unirea din secolul XXI se va realiza. E unica soluţie şi este un proces inevitabil.

Membrii organizaţiilor unioniste au lansat o campanie de colectare a semnăturilor privind unirea şi au anunţat organizarea la 5 iulie a unei mari adunări naţionale pentru unirea cu România.

De asemenea, manifestanţii au denunţat expulzarea din Republica Moldova a cetăţeanului român, George Simion, liderul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012".

Din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unioniştii au mărşăluit spre Ambasada Federaţiei Ruse, Ambasada SUA şi Ambasada României, pentru a denunţa anexarea spaţiilor dintre Prut şi Nistru la Imperiul Rus şi pentru a cere unirea cu România.Autor:
Radio Chişinău
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza