Liderul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012" califică expulzarea sa drept ilegală

Liderul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012", George Simion, susţine că decizia autorităţilor din Republica Moldova de a-l expulza din ţară este menită să împiedice participarea sa la mitingul unionist.

Adăugat: 14 Mai 2015
Ultima actualizare:18 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: eorge Simion, Liderul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012"
trimite pe mail

Potrivit acestuia, sâmbătă 16 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău este programat un  miting unionist.

George Simion mai spune că nu a primit nicio explicaţie oficială privind interdicţia de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani şi speră ca măsura să fie anulată prin demersurile autorităţilor de la Bucureşti.

"A fost comisă o ilegalitate. Ilegalitatea asta trebuie sancţionată atât de România, cât şi de celelalte state ale Uniunii Europene. Eu sunt cetăţean român şi european, am drepturi, şi Republica Moldova, dacă doreşte în continuare să aibă o relaţie cu statele Uniunii Europene, trebuie să se conformeze şi să respecte drepturile omului. Noi ştim cine controlează Ministerul de Interne şi cine controlează lucrurile în Republica Moldova; e vorba de mai mulţi oligarhi, care sunt acum la putere şi pe care îi deranjează faptul că din ce în ce mai mulţi oameni la Chişinău vor unirea; a spus el.

George Simion, are cetăţenie română şi a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

Mai mulţi deputaţi din Parlamentul de la Chişinău au condamnat decizia de expulzare a cetăţeanului român George Simion din Republica Moldova şi au cerut explicaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Alţii însă au calificat măsura drept o acţiune menită să asigure suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova.LiAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Mai 2015
Ultima actualizare:
18 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza