Ministerul Finanțelor: Nu sunt şanse ca anul acesta să mai fie reduse taxele sau impozitele

Nu sunt şanse ca anul acesta să mai fie reduse taxele sau impozitele, declară secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Alin Chiţu.

Adăugat: 26 Ianuarie 2023
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Nu sunt şanse ca anul acesta să mai fie reduse taxele sau impozitele, pentru că deficitele bugetare sunt prea mari. Informaţia vine de la secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Alin Chiţu.

El a explicat că pur şi simplu nu mai există spaţiu pentru astfel de reduceri, chiar dacă politicienii ar vrea, în contextul anului electoral care se apropie.

Alin Chiţu: Mi-e foarte greu să cred că cineva, oricine ar fi din perspectivă politică, pentru că avem alegeri peste puţină vreme, în termeni politici, cât a mai rămas până la alegere e foarte puţin, poate să afirme la modul onest şi cinstit că în România mai pot fi făcute scăderi de taxe, pentru că nu stăm foarte bine, şi nu stăm foarte bine pentru că avem aceste deficite structurale. Atâta timp cât spaţiul nostru în buget este acoperit într-o aşa mare măsură de cheltuieli recurente privind pensii şi asistenţă socială şi păstrăm acest nivel de venituri din taxe, indiferent că el este mic din cauza unor probleme de colectare sau din cauza unor decizii legislative, nu o să fim credibili în faţa creditorilor externi.

Anul acesta, probabil, nu vor fi însă nici creşteri de taxe, a mai spus secretarul de stat, însă ar urma să fie eliminate diverse facilităţi fiscale, începând de la cote reduse la TVA pentru anumite domenii, până la scutiri de impozite şi contribuţii pentru diferite sectoare.

Ministerul de Finanţe lucrează deja la un proiect în acest sens, ne-a transmis reporterul RRA Iulian Olescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Ianuarie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza