Mihnea Costoiu la RRA: Studenţii vor fi încurajaţi să se apropie de piaţa muncii

Ministrul delegat pentru învăţământul superior, Mihnea Costoiu, a declarat, azi la RRA, că proiecte de practică vor fi extinse în noul an universitar pentru a-i încuraja pe studenţi să se apropie de piaţa muncii.

Adăugat: 1 Octombrie 2014
Ultima actualizare:1 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru învăţământul superior
trimite pe mail

În noul an universitar, care a început astăzi, se vor extinde proiectele de practică, în aşa fel încât studenţii să fie încurajaţi să se apropie cât mai mult de piaţa muncii - a anunţat ministrul delegat pentru învăţământul superior, Mihnea Costoiu.

100 mii de studenţi vor putea beneficia în acest an de astfel de programe de practică, ce s-au dovedit foarte utile pentru stundeţi, cât şi pentru companii - a precizat ministrul la emisiuna "Probleme la zi", de la postul Radio România Actualităţi.

"Studentul va putea fi finanţat, s-ar putea să primească o bursă pentru perioada de stagiu în practică, în acelaşi timp universitatea va primii bani pentru a sprijini profesorii care îi îndrumă pe aceşti studenţi în perioada de practică, iar compania - aici este foarte important - compania, la rândul ei, va primi sprijin, astfel încât să poată să plătească oamenii din companie, să poată să suporte anumite costuri pe perioada în care studenţii sunt în stadiu, astfel încât companiile, la rândul lor, să fie atrase de realizarea unui stagiu de practică valoros", a afirmat Costoiu.

Un exemplu bun în ce priveşte colaborarea dintre universităţi şi mediul de afaceri este la Craiova - transmite corespondentul RRA, Florin Firu, care a asistat la deschiderea anului universitar, la care a fost anunţată continuarea acestei colaborări.

După tradiţionalul imn," Gaudeamus Igitur" şi mesajul de bun venit adresat studenţilor, rectorul universităţii, Dan Claudiu Dănişor, a ţinut un cuvânt în care a vorbit despre standardele educaţionale ridicate ale insituţiei de învăţământ academic din Bănie.

Acesta a declarat că universitatea a menţinut toate programele de studii şi le-a reconfigurat în raport cu cerinţele actuale de le piaţa muncii.

"Am redus numărul de ore de activităţi directe cu studenţii, pentru a mări numărul de ore de practică. Am stat împreună cu principalii agajatori la aceeaşi masă şi am încercat să reconfigurăm programele pentru cei care utilizează forţa de muncă superior calificată pe care noi începem să o pregătim". a explicat Dan Claudiu Dănişor.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Florin Firu
Adăugat:
1 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza