MAE: 16 copii români au fost preluați de autoritățile norvegiene

16 copii din 7 familii de cetateni romani au fost preluați de autoritățile norvegiene iar cazurile lor sunt in atentia Ministerului de Externe si a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie .

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

MAE precizeaza ca in ultimii cinci ani, au mai fost gestionate, pe baza sesizărilor primite, alte 6 cazuri ale unor familii de cetățeni români, totalizând 10 copii.

Din aceste cazuri 5 s-au solutionat prin repatrierea a 8 minori, iar într-un alt caz, prin revenirea a 2 copii în familia unor cetăţeni români rezidenţi în Norvegia.

Demersul de comunicare publică în cazul Bodnariu a ţinut cont de dorinţele exprimate de familie, dar şi de sensibilitatea situaţiei, fiind luată în calcul respectarea legislaţiei, dar şi a familiei, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe,  Raluca Lunculescu, într-o conferinţă de presă.

Ministerul de Externe, prin Ambasada României la Oslo, şi ANPDCA au avut în mod prioritar în atenţie situaţiile tuturor acestor familii şi au făcut demersuri complexe pentru soluţionarea cazurilor în interesul cetăţenilor români.

Astfel, MAE și misiunea diplomatică de la Oslo au întreprins o serie de acţiuni pe lângă Ministerul norvegian de Externe, Ministerul Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale din Norvegia şi serviciile locale de protecție a minorilor, inclusiv prin transmiterea și susținerea cererilor de repatriere formulate de autoritățile române, facilitarea obținerii unor date cerute de partea norvegiană, solicitarea de informații procedurale privind cazurile în derulare, intermedierea legăturilor dintre instituțiile norvegiene și familiile din România, organizarea, după caz, a demersurilor de repatriere, soluționarea altor formalități necesare.

Mai multe amănunte pe site-ul nostru romania-actualitati.ro.
 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza