Liviu Dragnea susţine că fostul executiv ar fi lăsat o "gaură" în buget de circa 10 miliarde de lei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea susţine că fostul guvern Cioloş ar fi lăsat bugetul pe 2016 cu un deficit mai mare decât cel anunţat oficial.

Adăugat: 9 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Acesta a afirmat aseară, la un post de televiziune  că fostul cabinet ar fi lăsat bugetul pe anul trecut cu un deficit mai mare cu 10 miliarde de lei decât anunţase oficial.

În aceste condiţii, şi bugetul pe 2017 va avea o gaură de 10 miliarde sau chiar 14 miliarde, a mai declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Acesta a afirmat că în condiţiile date se impune constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să-i să-i cheme în faţa ei pe fostul premier Dacian Cioloş, pe foştii miniştri de la finanţe şi fonduri europene, pe şeful ANAF şi pe preşedintele Consiliului Fiscal.

Toţi cinci ar trebui să explice de ce în noiembrie s-a făcut o rectificare bugetară pozitivă, cu toate că în realitate, veniturile statului ar fi fost mai mici, potrivit liderului social democrat.

  ''Vorbim de cel puţin cinci persoane care trebuie să dea explicaţii: primul ministru, ministrul Finanţelor, ministrul Fondurilor europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal. (...) Să vedem şi cum domnul preşedinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. Suntem în situaţia în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care sigur că o vom acoperi, dar aceşti 10 miliarde de lei puteau să se ducă în alte lucruri bune pentru români'', a spus Dragnea.

Până acum, niciuna dintre cele cinci persoane menţionate de Liviu Dragnea nu a reacţionat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza