LIVE VIDEO Ședință comună la Parlament pentru dezbaterea proiectului de buget

Parlamentul se va reuni astăzi, în şedinţă comună, pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor. Votul final este programat pentru 21 decembrie.

Adăugat: 18 Decembrie 2017
Ultima actualizare:18 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO, dezbaterile din Parlament, începând cu ora 110.00, în prima pagină a site-ului, playerul VIDEO.

Proiectul bugetului de stat şi cel privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor vor intra în această dimineaţă în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului, după ce săptămâna trecută au primit avizul pozitiv al comisiilor de buget finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor.

Faţă de forma prezentată de Guvern, bugetul de stat a suferit unele modificări, prin adoptarea mai multor amendamente.

Cea mai importantă presupune un transfer de aproximativ 4,7 miliarde de lei către bugetele locale şi este impusă de adoptarea amendamentului iniţiat de UDMR, care prevede o creştere de 100% a cotelor defalcate a impozitului pe venit alocate unităţilor administrativ-teritoriale.

"Ce pot să vă spun momentan este că vor fi afectate marea majoritate a unităţilor administrativ-teritoriale. Prin acest amendament, cele mici vor fi afectate. Trebuie mai întâi să facem o analiză, să vedem suma exactă şi care este impactul acestui amendament care a trecut", a afirmat spus ministrul de finanțe, Ionuţ Mişa.

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a declarat că dezbaterile din comisiile parlamentare au mers mai bine decât anii trecuţi. S-au putut formula întrebări şi susţine amendamente. În ceea ce priveşte proiectul de buget, PNL acuză, însă, Guvernul că a majorat cheltuielile de personal şi privind asistenţa socială şi pentru a se încadra în deficitul bugetar, a tăiat de la investiţii.

"Bugetul în sine bineînţeles că nu este unul pe care îl susţinem, este un buget care ia resurse de la investiţii şi le duce către cheltuieli cu salarii şi asistenţă socială. Ajungem la un maxim al ultimilor cred că 17 ani cu cheltuieli de salarii şi asistenţă socială şi un minim al investiţiilor", a susținut Florin Cîţu.

Votul final în Parlament asupra bugetului de stat şi asupra bugetului asigurărilor sociale este aşteptat joi, 21 decembrie.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza