Iohannis: Investiţiile străine, o prioritate majoră pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă la Blaj că atragerea de investiţii străine reprezintă o prioritate majoră pentru România.

Adăugat: 6 Iunie 2015
Ultima actualizare:6 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Presedintele Klaus Iohannis în vizită la Fabrica Bosch
trimite pe mail

Investiţiile străine în România sunt necesare pentru că asigură transfer de tehnologie, dar nu trebuie neglijate nici cele cu capital autohton, susţine preşedintele Klaus Iohannis.

El a făcut această apreciere la Blaj, unde a vizitat Fabrica Bosch, despre care a spus că este principalul angajator din regiune, cu peste 1.200 de locuri de muncă în producţie.

Îmbunătăţirea climatului investiţional, creşterea transparenţei, şi a stabilitatea fiscală ar trebui să rămână, însă, o preocupare permanentă, pentru un mediu de afaceri competitiv, a mai explicat preşedintele Klaus Iohannis.

"În această etapă de consolidare postcriză, România are nevoie de un nou model de dezvoltare economică, bazat pe competitivitate şi inovare, pe creştere economică inteligentă. Inovaţia nu apare oricând şi nici oricum, ci cu precădere acolo unde există liberă iniţiativă şi economie de piaţă. Trebuie să promovăm şi să protejăm aceste instituţii ale economiei de piaţă, pentru beneficiul nostru, al tuturor", a spus președintele.

Şeful statului a mai spus că autorităţile nu ar trebui să se bazeze doar pe contribuţia investitorilor străini în materie de cercetare, dezvoltare şi inovare.

El a apreciat că aderarea la zona euro poate fi un veritabil imbold în favoarea dezvoltării.

Klaus Iohannis a vizitat şi Catedrala Mitropolitană "Sfânta Treime" din Blaj, unde a fost întâmpinat de Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice Unite cu Roma, Lucian.Autor:
Dorin Corpade
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza