Inspecţia Judiciară: Traian Băsescu a afectat independenţa justiţiei

Afirmaţiile făcute de fostul preşedinte cu privire la dosarul Nana sunt de natură să afecteze independenţa şi integritatea procurorului implicat în instrumentarea dosarului, consideră Inspecţia Judiciară.

Adăugat: 6 Aprilie 2015
Ultima actualizare:6 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
trimite pe mail

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a constatat că Traian Băsescu a afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile făcute cu privire la dosarul Nana.

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Tamara Manea, a declarat pentru Radio România Actualităţi că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că afirmaţiile făcute de fostul preşedinte sunt de natură să afecteze independenţa şi integritatea procurorului implicat în instrumentarea dosarului.

Traian Băsescu scria acum o luna pe Facebook că nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire a pământurilor de la Nana să fi existat ilegalităţi, însă a susţinut că fiica sa a cumpărat cu bună-credinţă terenul din comună.

El crede că procurorii ar trebui să facă investigaţii similare în toată ţara, începând cu judeţele Vrancea şi Timiş.

El s-a întrebat însă de ce nu s-a făcut nicio investigaţie în perioada în care firma italiană de la care fiica sa a cumpărat terenurile era proprietara pământurilor.

Raportul Inspecţiei Judiciare urmează să fie discutat în şedinţa de mâine a plenului CSM.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza