Guvernul vrea să schimbe Legea parteneriatului public-privat

Ministrul ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, susţine că în baza actualei legi nu s-a încheiat niciun proiect.

Adăugat: 16 Iulie 2013
Ultima actualizare:16 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul vrea să schimbe Legea parteneriatului public-privat, pentru că în forma actuală împiedică o asemenea colaborare.

Legea, care datează din 2010, este complet nefuncţională şi în baza ei nu s-a încheiat niciun proiect, a spus ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova. 

Dan Şova a explicat că, practic, actul normativ interzice posibilitatea autorităţii centrale, judeţene sau locale de a participa financiar la proiectul dezvoltat în pateneriat public-privat.

"Avem o lege intitulată în mod comic "Legea privind parteneriatul public privat", în temeiul căreia să nu se poată organiza niciun parteneriat public privat. Legea 178/2010 interzice plăţile de disponibilitate. Adică interzice posibilitatea autorităţii centrale, judeţene, locale de a participa financiar la proiectul dezvoltat în pateneriat public privat", a spus Şova.

Noua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi gata până la sfârşitul lunii, după ce va fi negociată şi cu Comisia Europeană.

Documentul ar urma să ajungă în Parlament pentru dezbateri în septembrie, la începutul următoarei sesiuni.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza