Gabriela Firea a făcut plângere penală împotriva celor care au răspândit informaţii false

Gabriela Firea spune că s-au vehiculat informaţii false prin diverse căi de comunicare: sms, Whatsapp sau reţele de socializare, conform cărora fenomenele meteo ar fi mult mai severe decât s-a anunţat oficial.

Adăugat: 28 Septembrie 2017
Ultima actualizare:28 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Primarul general Gabriela Firea a depus o plângere penală împotriva celor care au răspândit informaţii false cu o săptămână în urmă, când meteorologii au anunţat furtuni în capitală.

Edilul şef spune că s-au vehiculat informaţii false prin diverse căi de comunicare: sms, Whatsapp sau reţele de socializare, conform cărora fenomenele meteo ar fi mult mai severe decât s-a anunţat oficial.  

"Consider că noi ne-am făcut datoria, atât Primăria Capitalei cât şi ANM, pentru că am informat corect populaţia cu privire la faptul că avem aceste avertizări de vreme extremă, dar de asemenea am informat că nu va fi o furtună atât de severă ca cea de la Timişoara. În schimb, acele mesaje pe Whatsapp, pe sms, pe Facebook, care au fost şi distribuite masiv, au indus o stare de teamă. Eu am luat măsurile legale care se impun atunci când se anunţă de către ANM cod galben cu iminenţă de a se transforma în cod portocaliu. Şi acest lucru presupune şi reducerea timpului programului şcolar. Şi am făcut această plângere pentru că eu consider că instituţiile statului trebuie să prevină aceste situaţii când persoane care doresc să facă rău distribuie aceste mesaje în mediul online. Trebuie să existe o răspundere pentru noi toţi", a spus Gabriela Firea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza