Gabriel Oprea, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea s-a prezentat la DNA, fiind citat după ce Senatul a aprobat cererea pentru începerea urmăririi penale în dosarul în care sunt cercetaţi şi foşti şefi ai DIPI.

Adăugat: 2 Martie 2016
Ultima actualizare:2 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, fost ministru de interne. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

UPDATE Procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Fostul vicepremier şi ministru de Interne a fost în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

DNA susţine că demnitarul a dispus, în luna iulie a anului trecut, cumpărarea unui autoturism în valoare de 410 mii de lei cu încălcarea prevederilor legale.

El şi-a susţinut din nou azi nevinovăţia şi a declarat că achiziţia a fost necesară pentru a i se asigura protecţia.

În urmă cu o săptămână plenul Senatului a votat în favoarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, senator UNPR.

Pe 17 februarie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut  sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA a precizat că, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şi Gabriel-Nicolae Pavel, şef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

În 15 februarie, DNA a anunţat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu şi două infracţiuni de deturnare de fonduri.
 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza