Flutur: Florin Popescu poate contesta la Comisia de etică decizia de excludere din PDL

Conducerea PDL a aprobat, luni, excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, fost lider al organizaţiei Dâmboviţa, decizia finală urmând să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare.

Adăugat: 9 Decembrie 2013
Ultima actualizare:9 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Deputatul Florin Popescu susţine că excluderea sa din PDL reprezintă "o dovadă clară" a poziţiei actualei echipe de conducere, care ar promova "interesele unui grup restrâns din partid", el menţionând totodată că va rămâne fidel parteneriatului cu preşedintele Traian Băsescu.
    
"Excluderea mea din PDL reprezintă o dovadă clară a poziţiei actualei echipe de conducere, care promovează interesele unui grup restrâns din partid şi care, pentru a-şi atinge scopurile, sacrifică partidul şi pune sub semnul întrebării viitorul politic al acestuia. Ca unul dintre cei care au semnat Protocolul de Înfiinţare al Alianţei D.A., alături de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, semnatar al actului de naştere al PDL alături de Theodor Stolojan şi Emil Boc, am crezut că principalul criteriu de selecţie internă este performanţa. (...) Decizia de excludere, asumată astăzi de BPN, este profund nedreaptă, câtă vreme cei asemenea mie, care au muncit pentru partid şi au făcut din PDL principala forţă politică a ţării, au fost marginalizaţi - excluşi chiar - şi înlocuiţi cu indivizi obedienţi, ale căror performanţe electorale sunt cel mult modeste (7-8%)", menţionează Florin Popescu, într-un comunicat de presă transmis luni.
    
El mai spune că va rămâne fidel principiilor sale şi parteneriatului cu preşedintele Traian Băsescu.
    
"Cred în continuare, cu tărie, că doar prin construcţia unui puternic partid de centru-dreapta, care să se bată în mod real cu USL, putem salva democraţia românească. Din păcate, observ că PDL a devenit incapabil de a-şi asuma acest rol, Vasile Blaga fiind mai degrabă un campion al blaturilor cu USL", adaugă Florin Popescu în comunicat.

Deputatul Florin Popescu, exclus din PDL

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a anunţat oficial decizia BPN privind excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, precizâd că acesta poate contesta hotărârea la Comisia de etică şi litigii a formaţiunii democrat-liberale.
    
"La propunerea Biroului Permanent Judeţean Dâmboviţa a fost discutată situaţia deputatului Florin Popescu. Conform Statutului, s-a pus în discuţie această propunere de excludere din partid care vine de la PDL Dâmboviţa, au fost dezbateri pe această temă conform art. 23 lit g din statutul PDL şi s-a supus la vot. Cu 32 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri, s-a hotărât excluderea din partid, propunere care va merge conform Statutului la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL", a precizat Flutur, luni, după şedinţa BPN.
    
El a arătat că există şi posibilitatea celui în cauză de a ataca la Comisia de etică şi litigii a partidului decizia luată de conducerea PDL.
    
"PDL e un partid consecvent şi atunci când vin propuneri cu argumente de statut se urmează toate procedurile. Să nu uităm că avem etapa CNC şi posibilitatea de a ataca la Comisia de etică şi litigii a partidului", a adăugat Gheorghe Flutur.
    
Democrat-liberalul a precizat că nu s-a stabilit încă data pentru şedinţa CNC, dar că aceasta nu va avea loc în acest an, ci probabil la începutul anului viitor.
    
Flutur a arătat că democrat-liberalii vor avea o şedinţă a Colegiului Director în care ar putea discuta şi despre data convocării CNC.
    
Întrebat ce i s-a reproşat concret lui Florin Popescu, Flutur a răspuns: "Încălcarea Statutului, şi propunerile au venit de acolo, de la Dâmboviţa, cu mai multe argumente legate de aducerea prejudiciilor de imagine la adresa PDL".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
9 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza