Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca

"Văd că toată lumea vorbeşte de situaţia legată de Bechtel, dar nimeni nu merge la păcatul originar, care este încheierea contractului din 2004, de către Guvernul PSD de atunci, care este cel mai scandalos şi fraudulos contract din istoria României".

Adăugat: 29 Mai 2013
Ultima actualizare:29 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier,  Emil Boc a declarat despre contractul semnat cu firma Bechtel, că este ''cel mai scandalos din istoria României''.

"Văd că toată lumea vorbeşte de situaţia legată de Bechtel, dar nimeni nu merge la păcatul originar, care este încheierea contractului din 2004, de către Guvernul PSD de atunci, care este cel mai scandalos şi fraudulos contract din istoria României care s-a încheiat vreodată", a susţinut Emil Boc, într-o conferinţă de presă, la Cluj Napoca.

Boc a mai spus că întreg contractul a fost făcut "în totalitate în defavoarea statului român"

"Este inadmisibil să se ia în analiză 5 km din cei 415 kilometri, să faci un calcul pe hârtie, mâzgălit, să multiplici cu 415 şi să spui că aceasta este valoarea contractului. A doua greşeală e că acel contract a fost făcut în totalitate în defavoarea statului român. Toate garanţiile posibile, de penalităţi, au fost în favoarea Bechtel şi nicio garanţie şi siguranţă pentru statul român, de parcă cineva de la Bechtel l-a făcut şi doar cineva de la noi l-a semnat. Este un contract beton făcut pentru Bechtel", a apreciat Emil Boc.

El a mai spus că în timpul guvernului său a evitat plata de penalităţi, spre deosebire de actualul ministru Dan Şova, care "a vrut să îşi arate muşchii" atunci când a propus rezilierea contractului cu Bechtel.

"Am evitat plata de penalităţi pentru statul român, altfel trebuia să plătim un milion de euro pe săptămână, conform contractului. Şova este un mare povestitor, dar nu a făcut nimic. A vrut să îşi arate muşchii, a vrut să rezilieze şi partea de la Suplacu de Barcău şi, văzând asta, Bechtel le-a arătat contractul, ştiţi ce a semnat PSD în 2004, iar atunci Şova şi-a retractat declaraţia. Noi am fost tot timpul la mâna Bechtel cu contractul", a mai declarat fostul lider al PDL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza