Dragnea: În curând vom face angajări "unu la unu" în primării

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunţat că în curând se vor debloca angajările din sistemul de stat, iar angajările se vor vor face în regim de unu la unu.

Adăugat: 28 Martie 2013
Ultima actualizare:28 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că Guvernul lucrează la un pachet legislativ care prevede şi ca angajările în administraţia locală să se facă "unu la unu".

De asemenea, el a precizat că această măsură trebuie adoptată rapid pentru că multe instituţii locale nu mai au suficient personal.
    
"Trebuie să adoptăm rapid măsura asta, pentru că sunt foarte multe instituţii locale care nu mai au suficient personal. S-a ajuns la situaţii nepermise, sunt primării de comună care mai au trei sau patru angajaţi, cu primar cu tot. Nu va fi o măsură singulară, lucrăm la un pachet în aşa fel încât să putem debloca angajările unu la unu, dar în acelaşi timp să continuăm procesul început la nivel central de scădere a cheltuielilor cu personalul şi cu bunurile şi serviciile", a spus Dragnea.

El a adăugat că nu poate spune data exactă la care se vor debloca posturile, dar că este un termen rezonabil adică nu vorbim despre luni de zile, iar numărul celor care ar trebui angajaţi este de ordinul câtorva zeci de mii.
    
"În negocierile iniţiale cu FMI, din ianuarie s-a discutat şi s-a trecut în scrisoarea de intenţie o abordare flexibilă a actualei reguli. Ea şi-a atins obiectivul iniţial, nu putem continua cu acceaşi rigiditate pentru că din ce în ce mai multe instituţii locale pot intra în blocaj", a susţinut vicepremierul.
    
Liviu Dragnea a mai afirmat că şi administraţia centrală trebuie să finalizeze un proces de reaşezare a funcţiei publice şi de reducere a cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile pentru că în ultimii ani au fost date normative de personal numai pentru administraţia locală, ceea ce a fost incorect.

Reamintim că Guvernul Boc a impus ca regulă în sistemul bugetar, în cadrul măsurilor de austeritate, posibilitatea unei angajări la fiecare şapte plecări din sistem.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
28 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza