Donald Trump cere ca parteneriatul strategic cu România să fie consolidat şi în domeniul economic

Misiunea diplomatică americană va pune în aplicare cererea preşedintelui Donald Trump ca parteneriatul strategic cu România să fie consolidat inclusiv în domeniul economic.

Adăugat: 5 Iulie 2017
Ultima actualizare:5 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele României, Klaus Iohannis (stânga) şi preşedintele SUA, Donald Trump- arhivă foto
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut aseară, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la ceremonia de Ziua Statelor Unite, Ziua Independenţei.

El a adăugat că ţara sa va sprijini mereu lupta anticorupţie din România.

Ambasadorul Hans Klem a anunţat că în această toamnă în România va veni cea mai numeroasă misiunea comercială care a ajuns vreodată aici şi a explicat că nclusiv prin această misiune vor fi puternic încurajate investiţiile dintre România şi Statele Unite în ambele direcţii.

"Putem face acest lucru cu eficienţă maximă aici, în România, într-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă, cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu investitorii străini", a subliniat ambasadorul Klemm.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia de Ziua Statelor Unite, că cetăţenii români ştiu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate şi că acum este timpul ca ţara să fie guvernată responsabil şi predictibil, punând interesul cetăţeanului pe primul loc şi dovedind partenerilor străini că România este acelaşi partener stabil care îşi respectă angajamentele asumate.

Klaus Iohannis a insistat că pe faptul că pentru România întărirea constantă a relaţiei transatlantice este vitală şi esenţială pentru civilizaţia democratică occidentală.
 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza