DNA cere încuviinţarea arestării preventive pentru deputaţii Hrebenciuc şi Adam

Deputaţii PSD, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure.

Adăugat: 17 Octombrie 2014
Ultima actualizare:17 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Hrebenciuc, deputat PSD
trimite pe mail

DNA îi cere Camerei Deputaţilor să încuviinţeze arestarea preventivă a doi deputaţi PSD, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure.

Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, iar Viorel Hrebenciuc de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosire a influenţei politice pentru obţinerea de foloase necuvenite, potrivit unui comunicat al DNA.

Prejudiciul este estimat la peste 300 de milioane de euro.

Judecătorii de la Tribunalul Covasna, Lorand Hordog şi Gabriel Uţă vor fi cercetaţi sub control judiciar în dosarul retrocedărilor ilegale de zeci de hectare de terenuri forestiere şi agricole.

Magistraţii Instanţei Supreme au respins propunerea procurorilor anticorupţie Braşov de arestare a celor doi, dar decizia nu este definitivă.

Aceştia sunt obligaţi să se prezinte la autorităţi de câte ori sunt chemaţi să informeze procurorul de schimbarea locuinţei dar şi la organele de poliţie în a căror circumscripţie locuiesc.

Cei doi sunt cercetaţi alături de parlamentari PSD şi membri ai Casei regale după ce au admis retrocedarea a peste 40 de hectare de teren în judeţul Bacău, fără a respecta legea.

În acelaşi dosar au fost arestate preventiv două persoane iar alte două la domiciliu.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza