Deputații au votat pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

Elena Udrea poate fi urmărită penal, au hotărât prin vot, deputații.

Adăugat: 28 Octombrie 2015
Ultima actualizare:13 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, deputat
trimite pe mail

UPDATE Deputații au aprobat cu  193 de voturi pentru și 106 împotrivă, cererea de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elenei Udrea.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează se pronunțe pe reţinerea şi arestarea deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar de corupţie.

Votul este secret, cu bile.

VEZI DISCURSUL ELENEI UDREA DIN PLENUL CAMEREI DEPUTAȚILOR

Site-ul politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterea și votul  din plenul Camerei Deputaţilor. Porniţi transmisia din playerul VIDEO, de pe prima pagină

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea într-un nou dosar de corupţie.

În schimb, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea   Elenei Udrea nu a întrunit însă numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată de deputaţii jurişti.

Elena Udrea este acuzată că, în perioada în care a fost ministru, ar fi primit mită aproape patru milioane de dolari de la un om de afaceri, pentru a-i înlesni semnarea unui contract cu Hidroelectrica.

Ea a recunoscut, în şedinţa Comisiei Juridice, care a avut loc vineri,  că noul său dosar are legătură cu finanţarea campaniei electorale a PDL.

Avizul deputaţilor jurişti este unul consultativ, decizia finală în ceea ce priveşte cele trei cerereri ale DNA urmând să fie luată de plenul Camerei Deputaţilor.

PSD şi PNL votează la vedere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat , azi la Camera Deputaţilor, că PSD va vota cu bilele la vedere, cu toate că s-a decis la nivelul Camerei sa fie un vot secret.

"Eu asa cred ca este firesc. Atat timp cat ne-am asumat o pozitie publica pe acest subiect, cred ca este bine sa votam la vedere", a declarat Liviu Dragnea.

Şi liderul PNL, Alina Gorgiu a anuntat, că liberalii vor vota la vedere solicitarea de reţinere a Elenei Udrea, aşa cum au făcut şi în trecut, indiferent de ”cât de sonor este numele parlamentarului”.

"PNL a votat mereu la vedere. M-aş bucura să văd că toţi parlamentarii au aceeaşi conduită indiferent că e vorba de Udrea. Decizia politică este fermă, toţi parlamentarii liberali voteaza la vedere”, a declarat Alina Gorghiu.
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
13 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza