Dan Şova rămâne în arest preventiv

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind arestul preventiv a lui Dan Șova este definitivă.

Adăugat: 29 Decembrie 2015
Ultima actualizare:29 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Șova
trimite pe mail

Senatorul Dan Şova rămâne în arest preventiv, a decis astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia este definitivă.

El a fost arestat pe 15 decembrie, iar pe 22 decembrie mandatul i-a fost prelungit cu 30 de zile.

Decizia a fost contestată de senator la Înalta Curte, însă fără succes.

Procurorii DNA îl acuză pe Dan Şova de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

"Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă", susţin procurorii.

Procurorii au constatat că Mihai Bălan a încheiat două contracte cu societatea de avocaţi şi, în perioada ianuarie 2012 - august 2014, a avizat din partea CET plăţile efectuate în baza acestora, cu încălcarea dispoziţiilor legale, conduită care a condus la vătămarea intereselor legale ale societăţii de stat, producând o pagubă patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza