Dacian Cioloș caută sprijin parlamentar pentru cabinetul său. Vezi cine îl susține

Premierul desemnat Dacian Cioloş a discutat cu liderii partidelor politice pentru a vedea pe ce sprijin parlamentar poate conta cabinetul pe care îl formează.

Adăugat: 11 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, noul premier desemnat
trimite pe mail

Liberalii l-au asigurat pe Dacian Cioloş de susţinerea lor la votul din parlament.

La întâlnirea de astăzi cu PNL nu s-a discutat despre nume de miniştri, deoarece premierul desemnat încă lucrează la alcătuirea echipei, a precizat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"În ciuda faptului că misiunea acestui cabinet nu este uşoară, Dacian Cioloş se va descurca foarte bine, cu înţelepciune la selecţia miniştrilor, eventualilor secretari de stat, cu atenţie mare la proiectele cu care va veni în faţa parlamentului, cabinetul, respectiv miniştrii domniei sale vor fi specialişti", a spus Alina Gorghiu.

UNPR, de partea lui Cioloș

Cei de la UNPR nu au făcut declaraţii după întâlnirea cu Dacian Cioloş.

Într-un comunicat de presă, preşedintele partidului, Gabriel Oprea, precizează că Uniunea va sprijini noul executiv atât la votul de investitură, dar şi în parlament, pe proiectele guvernamentale importante pentru România.

VEZI DETALII DE LA ÎNTÂLNIREA CU UNPR

ALDE se ma gândește

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că aşteaptă ca premierul desemnat să prezinte lista de miniştri şi programul de guvernare, şi numai după aceea, în forurile de conducere ale ALDE, se va lua decizia dacă acest partid va susţine sau nu guvernul în parlament.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că i-a prezentat premierului desemnat o listă de 20 de obiective politice şi economice, de care ALDE doreşte ca noul premier să ţină cont.

Sunt nişte obiective economice cum ar fi reducerea de taxe şi impozite, transmite redactorul RRA, Andrei Șerban.

UDMR așteaptă lista noului cabinet

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a afirmat că anunţul privind susţinerea parlamentarilor UDMR va fi făcut public după ce va vedea lista viitorului cabinet.

El a precizat că formaţiunea sa nu va face propbui să asigure respectarea legilor şi reforma administraţiei centrale şi locale.uneri pentru noul guvern.Kelemen Hunor a subliniat că Executivul va tre

"Aplicarea legislaţiei existente în toate domeniile şi eu cred că trebuie să fie primul lucru recâştigarea încrederii în administraţia centrală. Trebuie pornită o reformă în administraţia centrală şi locală, trebuie arătat că se poate face descentralizare şi dorim să se facă astfel de descentralizare, care nu s-a făcut sau care nu a fost bine gândită înainte", a spus Kelemen Hunor.

CEC în alb de la minorități

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat că va susţine echipa propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş, chiar dacă nu cunoaşte numele viitorilor miniştri.

El spune că la întrevederea cu Dacian Cioloș s-a stabilit ca premierul şi deputaţii minorităţilor să se întâlneacă periodic.

"Da, cu un CEC în alb, pentru că va fi un Executiv pe care nu-l cunoaştem şi atuncea o să vedem în timp ce se va întâmpla. Într-un an nu se pot face multe lucuri, este bine însă ca lucrurile care se fac să fie făcute în aşa fel încât ele să fie funcţionale pentru mult timp", a spus Varujan Pambuccian.

PSD decide susținerea  în funcție de prestația fiecărui ministru

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a avut o discuţie seriosă despre ceea ce vrea să facă Dacian Cioloş.

"A fost o discuţie serioasă despre ceea ce vrea să facă premierul desemnat(...). Noi am prezentat un pachet de obiective imediate şi pentru anul viitor, pachet pe care l-am prezentat şi preşedintelui Iohannis şi de care sperăm că va ţine cont", a spus Liviu Dragnea, după întâlnirea cu premierul desemnat, Dacian Cioloș.

PSD va hotărî dacă va susține Cabinetul Cioloș în funcție de prestația fiecărui minisitru.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza