Curtea de Apel: Dosarul fostului preşedinte Traian Băsescu nu se redeschide

Curtea de Apel a decis să nu nu îi redeschidă fostului preşedinte Traian Băsescu dosarul în care este acuzat de uzurpare de calităţi oficiale.

Adăugat: 13 Octombrie 2015
Ultima actualizare:13 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu la Curtea de Apel. Sursa: Captură TV
trimite pe mail

UPDATE Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, ca nefondată, plângerea formulată de revoluţionarul Ioan Ciochină împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu.

Reclamantul susţinea că fostul şef al statului şi-ar fi reluat ilegal mandatul după suspendarea sa din 2012 şi referendumul pentru demitere care i-a urmat.

Traian Băsescu s-a prezentat în această dimineaţă pentru a treia oară în ultima săptămână în instanţă, pe numele său fiind făcute mai multe cereri de redeschideri de dosare, precizează redactorul RRA, Diana Surdu.

"Eu am exercitat funcţia de preşedinte al României numai şi numai în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Mai mult decât atât, dânsul reclamă faptul că n-am ţinut cont de hotărârea de suspendare a Parlamentului, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană exercită funcţia de preşedinte al României. Dacă vă aduceţi aminte, după alegeri Curtea Constituţională validează alegerile, iar după referendumuri, Curtea Constituţională validează sau invalidează referendumul", a declarat Traian Băsescu la ieşirea din sala de judecată.

Fostul preşedinte a explicat că, după referendumul din vara anului 2012,  a fost validat prin decizia CCR şi precizarea expresă de reluare a activităţii de preşedinte al României.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza