Curtea de Apel amână decizia în cazul Mircea Diaconu

ANI cere în instanţă, anularea hotărârii Biroului Electoral Central cu privire la mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu.

Adăugat: 26 Septembrie 2014
Ultima actualizare:26 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu, europarlamentar
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 10 octombrie luarea unei decizii în procesul în care Agenţia Naţională de Integritate cere anularea hotărârii Biroului Electoral Central cu privire la mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu.

Agenţia a dat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Central şi pe europarlamentar şi cere anularea deciziei BEC de atribuire a mandatului de parlamentar european.

ANI a arătat că a cerut Autorităţii la sfârşitul lunii mai să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece s-a aflat în incompatibilitate, iar Autoritatea ar fi trebuit să informeze Parlamentul European, pentru a-i invalida mandatul.

În 19 iunie, Agenţia Naţională de Integritate a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicita să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta se află în incompatibilitate.

Tot în acea perioadă, ANI a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune în contencios administrativ prin care cere anularea deciziei Biroului Electoral Central privind atribuirea mandatului lui Mircea Diaconu.

Într-o declaraţie pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI acordată în 19 iunie, Mircea Diaconu atragea atenţia că sesizarea ANI, trimisă Parlamentului European, este un gest fără precedent, un atac la adresa valorilor statului de drept.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza