Corina Creţu: Mă îngrijorează faptul că bugetul UE ar putea fi redus

Parlamentarul european Corina Creţu şi-a exprimat îngrijorarea că viitorul buget pe termen lung al UE ar putea fi redus.

Adăugat: 8 Decembrie 2019
Ultima actualizare:8 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Corina Crețu, europarlamentar
trimite pe mail

Parlamentarul european Corina Creţu, fost comisar pentru Politică Regională, s-a declarat îngrijorată că viitorul buget al Uniunii Europene ar putea suferi reduceri masive pentru ţările din estul Europei.

La o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, ea a declarat că preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene propune, pentru bugetul 2021-2027, o formulă de calcul diferită faţă de cea de până acum, care ar dezavantaja România, spre deosebire de varianta de buget propusă anul trecut de Comisia Juncker.

Corina Creţu consideră că statele Europei de Est trebuie să facă front comun, pentru a apăra propunerea cabinetului Juncker, depusă la Parlament şi la Consiliul European.

Corina Creţu: Mă îngrijorează faptul că bugetul UE ar putea fi redus pentru perioada 2027. Mă îngrijorează faptul că nu reuşim să absorbim fonduri europene, 2014-2020, deci, practic, proiectele mai pot fi depuse doar până la finalul anului 2020, după care plăţi se mai pot face până în anul 2023.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza