Corina Creţu: Interesul României este respingerea bugetului UE

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu a declarat că cel mai probabil bugetul alocat celor 27 de state, membre ale Uniunii Europene, nu va obţine un vot pozitiv la sesiunea din martie a Parlamentului European.

Adăugat: 11 Februarie 2013
Ultima actualizare:11 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corina Creţu a explicat că în eventualitatea respingerii bugetului, Comisia Europeană va adopta un  buget anual şi susţine că este în interesul României ca bugetul UE să fie respins, deoarece ţara noastră pierde foarte mult.

Potrivit Corinei Creţu bugetul multianual al UE, aprobat de Consiliul European este "mai degrabă rezultatul laşităţii, al lipsei de viziune şi de încredere în proiectul european".

Bugetul UE: Este un proiect dezamăgitor

Într-un comunicat remis presei duminică, vicepreşedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a declarat că decizia Consiliului European privind  bugetul UE stabileşte priorităţi greşite şi ignoră problemele cetăţenilor europeni.

"Este un proiect dezamăgitor, mai ales că a fost nevoie de două summit-uri şi de luni de zile de discuţii pentru a se ajunge la un buget bazat doar pe reduceri de fonduri. Acest cadru financiar propus UE pentru următorii şapte ani este mai degrabă rezultatul laşităţii, al lipsei de viziune şi de încredere în proiectul european şi de aceea riscă să compromită şansele de realizare a Strategiei Europa 2020", a susţinut Corina Creţu.

Eurodeputatul PSD  a opinat, de asemenea, că e foarte probabilă respingerea de către Parlamentul European a bugetului propus de şefii de state şi guverne din UE.

România pierde un miliard de euro

"România, de exemplu, pierde un miliard de euro la capitolul dezvoltare regională, în condiţiile în care există deja decalaje imense faţă de vechile state membre. Nu e un cadru multianual bazat pe solidaritate între ţările europene şi faţă de propriii cetăţeni. Cât priveşte agricultura, subvenţiile sunt perfuzii pentru supravieţuire în cazul agriculturii româneşti, nu soluţii durabile la deficitul de competitivitate”, a atras atenţia vicepreşedintele PSD.

Totodată, Corina Creţu a afirmat că România este contribuitor net la Uniunea Europeană şi a subliniat că tării noastre nu-i sunt respectate toate drepturile ca stat membru cu drepturi depline, informează RRA.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
11 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza