Continuă protestele profesorilor din Botoşani şi Suceava

Cadrele didactice din Botoşani şi Suceava au anunţat că vor continua protestele şi vineri.

Adăugat: 25 Martie 2011
Ultima actualizare:25 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Discuţiile liderilor de sindicat cu primarul municipiului, care le-a dat asigurări că situaţia este aproape rezolvată, nu le-a schimbat poziţia faţă de autorităţi, în care spun că nu mai au încredere.


Joi, primarul Cătălin Flutur a anunţat că Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care va transfera în bugetul şcolilor sumele necesare pentru plata salariilor restante.


"Ordonodanţa va trebui să primească şi avizul Consiliul Economic şi Social pentru a putea fi adoptat. Pe lângă plata salariilor restante, ordonanţa prevede şi rezolvarea problemelor salariilor până la sfârşitul anului, printr-o grilă unică", a spus primarul Cătălin Flutur.


Edilul nu a precizat, însă, o zi în care dăscălii îşi vor lua lefurile de pe lunile februarie şi martie. Pentru că au mai primit astfel de promisiuni în ultimele zile, dăscălii refuză să creadă până când nu văd un document care să le deblocheze salariile.


"Eu ştiu că ministrul Funeriu s-a opus continuu ca dăscălii să-şi primească banii şi s-a opus să transfere pe primul trimestru sumele necesare. Refuz să cred că problemă este că şi rezolvată pentru că ne-au minţit tot timpul cu promisiuni", a spus Măria Tiprigan, liderul SIP Botoşani.


Vineri se va încheia a două săptămână de greva, însă nu şi ultima.


Cadrele didactice sunt pregătite să protesteze la Bucureşti, la Ministerul Educaţiei şi fac demersurile necesare pentru greva generală.


În judeţul Botoşani, aproape 1.000 de cadre didactice au semnat pentru proteste, astfel încât activitatea este întreruptă în 25 de unităţi de învăţământ.


În judeţul Suceava, 14 şcoli sunt în grevă generală


În judeţul Suceava, la  această oră, au mai rămas în grevă generală un număr de 14 şcoli.


Cadrele didactice protestează în continuare din cauza lipsei fondurilor pentru salarii pentru anul şcolar în desfăşurare.


Conform vicepreşedintelui Sindicatului "Spiru Haret" Suceava, Vasile Buduşanu, două autocare cu profesori, de la Suceava şi de la Botoşani, vor pleca la Bucureşti luni, pentru a picheta  sediul Ministerului Educaţiei.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Gina Poenaru;Mihaela Buculei
Adăugat:
25 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza