Construcţia gazoductului Ungheni - Chişinău începe în primăvara lui 2016

Gazoductul Iași-Ungheni va costa, în total, 83 de milioane de euro, iar studiul de fezabilitate pentru construcţia gazoductului este aproape de final.

Adăugat: 9 Octombrie 2015
Ultima actualizare:9 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Construcţia gazoductului Ungheni - Chişinău va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, a declarat ministrul adjunct al economiei, Valeriu Triboi, în cadrul unei conferinţe de presă privind situaţia din sectorul energetic din Republica Moldova.

El a adăugat că studiul de fezabilitate pentru construcţia gazoductului este aproape de final.

Gazoductul va costa, în total, 83 de milioane de euro.

"Studiul de fezabilitate insistăm să fie finalizat pentru 2015. Avem proiectul tehnic, dar deja noi lucrăm ca guvern ca să avem traseu, Ungheni - Chişinău. Facem tot posibilul ca să micşorăm termenele, pentru ca proiectul tehnic să îl finalizăm în trei, patru luni, după care să începem propriu-zis construcţia gazoductului, ca în 2017 să fie finalizat acest gazoduct până la Chişinău", a spus Valeriu Triboi.

După cum transmite Victor Pogor, de la Radio Chişinău, Valeriu Triboi a adăugat că, în cazul în care Repubublica Moldova va dori să îşi extindă capacităţile de tranzitare a gazelor, va trebui construită şi o staţie de comprimare, care va majora costul total al proiectului cu 30 de milioane de euro.

El a mai spus că săptămâna viitoare o echipă de la minister va discuta, la Bucureşti, cu partea română despre construcţia a două din cele trei linii de înaltă tensiune care să unească reţelele moldoveneşti la cele din România.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza