Comisia Juridică reia discuţiile pe Legea insolvenţei

Legea insolvenţei permite persoanelor care nu-şi mai pot plăti creditele să eşaloneze plata debitului, pe baza unui plan de rambursare.

Adăugat: 3 Februarie 2015
Ultima actualizare:3 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Juridică va relua discuţiile astăzi pe marginea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice,  iniţiat de deputatul PSD Ana Birchal.

Prin această lege se intenţionează uşurarea situaţiei persoanelor care nu-şi mai pot plăti creditele, prin numirea unui lichidator judiciar care pe baza unui plan de rambursare să eşaloneze plata debitului.

Deputatul PSD Ana Birchal a declarat ieri în cadrul comisiei juridice a Camerei Deputaţilor că împreuna cu CSM şi Ministerul Justiţiei au elaborat o variantă îmbunătăţită a acestei legi pe care a pus-o la dispoziţia deputaţilor jurişti pentru a o studia până astăzi.

Ana Birchal în calitate de iniţiator, a afirmat tot ieri că este de acord ca lichidatorul judiciar să fie de fapt o comisie  formată din 5 membri şi nu o singură persoană.

Fondul Monetar Internaţional propune parlamentarilor să aştepte un studiu privind impactul legii falimentului persoanelor fizice, înainte de a începe dezbaterea acerstui act normativ.

Recentele evoluţii economice şi reformele care au prioritate în ţara noastră vor fi discutate începând de mâine de reprezentaţii autorităţilor de la Bucureşti şi de cei ai delegaţiei FMI care se va afla în România pe 10 februarie.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza