Cererea de strămutare a dosarului lui Dan Voiculescu se judecă pe 24 septembrie

Cererea avocaţilor lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, se judecă pe 24 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Adăugat: 5 Iulie 2014
Ultima actualizare:5 Iulie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Informaţia apare pe site-ului Înaltei Curţi de Casare şi Justiţie, precizează Agerpres.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus la ÎCCJ o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) să fie mutat de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă,menţionează sursa citată.

Solicitarea vine după ce la ultimul termen al procesului din 1 iulie avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea preşedintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare şi au încercat de două ori să o recuze.

Următorul termen al procesului a fost stabilit la Curtea de Apel Bucureşti pe 7 iulie.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC "Bioprod" SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza