Voiculescu cere strămutarea dosarului privatizării ICA de la Curtea de Apel

Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare să fie mutat de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă.

Adăugat: 3 Iulie 2014
Ultima actualizare:3 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Voiculescu, preşedintel fondator al PC
trimite pe mail

Dan Voiculescu cere strămutarea de la Curtea de Apel Bucureşti a dosarului în care este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Avocaţii săi au depus o cerere îna cest sens la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit unor surse citate de redactorul RRA, Mădălina Verman.

Apărătorii lui Dan Voiculescu au încercat de două ori să recuze preşedintele noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe motiv că este părtinitoare.

Luni, la ultimul termen, judecătorii au respins toare cererile de amânare formulate de avocaţi şi au extins sechestrul pus pe averea lui Dan Voiculescu.

Următorul termen la Curtea de Apel Bucureşti a fost stabilit pe 7 iulie.  

Acuzațiile DNA

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare şi un prejudiciu de 60 de milioane euro.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza