Ce inițiative legislative intră pe agenda Parlamentului

Biroul Permanent al Senatului și conducerea Camerei Deputaţilor s-au reunit pentru a stabili ce iniţiative legislative vor intra pe agenda şedinţelor de plen, în prima săptămână a noii sesiuni parlamentare.

Adăugat: 5 Februarie 2018
Ultima actualizare:5 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Se anunţă o sesiune de primăvară încărcată, în care majoritatea intenţionează să treacă mai multe proiecte, criticate deja de opoziţie.

Majoritatea PSD-ALDE intenţionează să adopte în Parlament cât mai repede modificările la legile justiţiei pentru a le pune în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Modificarea Codului penal sau a celui de procedură penală sunt alte priorităţi ale social-democraţilor, în timp ce ALDE îşi propune să adopte cât mai repede legea pentru Autoritatea Naţională de Interceptări.

Din opoziţie, PNL îşi propune să utilizeze toate mijloacele parlamentare pentru a bloca modificarea codurilor penale.

Totodată, liberalii vor să iniţieze şi proiecte de lege care vizează domeniul economic, dar şi cel social.

Un exemplu în acest sens este propunerea ca cei care refuză un loc de muncă să nu mai primească ajutoare sociale. USR depune astăzi la Parlament o iniţiativă de modificare a procedurii de emitere a ordinului de protecţie în cazul violenţei domestice.

PMP vrea să declanşeze o campanie de consultare a cetăţenilor cu privire la reformarea parlamentului, în timp ce UDMR va susţine aplicarea în legislaţie a deciziilor CCR în privinţa justiţiei.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza