CCR a amânat pronunţarea pe legea care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern

Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu legea prin care se interzice unei persoane care a fost condamnată penal să facă parte din guvern.

Adăugat: 7 Martie 2017
Ultima actualizare:7 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a amânat pentru data de 21 martie discutarea sesizării de neconstituţionale formulate de Avocatul Poporului referitoare la legea prin care se interzice unei persoane care a fost condamnată penal să facă parte din guvern.

Sesizarea a fost făcută de Avocatul Poporului la începutul lunii ianuarie.

Este vorba de articolul 2 din legea 90 pe 2001, care încalcă, în opinia Avocatului Poporului, mai multe articole din Constituţie dar şi norme internaţionale.

"Această cerinţă nu o regăsim nici în legea pentru alegerea celor două Camere ale Parlamentului şi, implicit, nu o găsim ca o condiţie pentru a îndeplini funcţia de preşedinte al uneia dintre cele două Camere, dar şi mai important, nu o găsim nici în legea de organizare şi  de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României. Este evident că se creează, din acest punct de vedere, o  discrepanţă, o diferenţă de reglementare de natură să afecteze, în opinia noastră, echilibrul puterilor în stat", declara recent Victor Ciorbea despre prevederea din lege care cere ca membrii Guvernului să nu fi suferit condamnări penale.

Amânarea CCR a intervenit întrucât judecătorii Curţii Constituţionale au dorit să aprofundeze cauza, a declarat, astăzi, preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza