Cătălin Predoiu îi cere demisia ministrului Gabriel Oprea

Prim-vicepreședintele liberal, Cătălin Predoiu, îi solicită demisia ministrului Gabriel Oprea pe care îl acuză de "muşamalizarea situaţiei" în legătură cu moartea polițistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă din carosabil.

Adăugat: 24 Octombrie 2015
Ultima actualizare:24 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PNL
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, îi solicită demisia ministrului de interne, Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicat, Predoiu susţine că, dacă Oprea nu se va retrage din funcţie, premierul Victor Ponta are obligaţia să-l demită "pentru a pune capăt confuziei morale" determinate de moartea poliţistului Bogdan Gigină care făcea parte din escorta sa.

Liderul liberal arată că lipsa unei reacţii oficiale din partea lui Gabriel Oprea în acest caz a creat percepţia de muşamalizare a situaţiei.

"Patru zile au fost un interval rezonabil, în care am aşteptat cu toţii lămuriri, dar pe care dl Oprea l-a folosit exclusiv pentru a păstra tăcerea, ceea ce a creat percepţia de muşamalizare a situaţiei în care, aspect grav, a implicat şi Poliţia Română.

În aceste condiţii nu mai exista decât calea demisiei pentru salva credibilitatea ministerului de Interne, a Poliţiei Române şi pentru a onora soldatul căzut pe care l-a lăsat în urmă"
, se arată în comunicatul de presă semnat de Cătălin Predoiu.

Poliţistul şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă din carosabil, în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

El a fost înmormântat, ieri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis o anchetă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza