Candidatul României la postul de comisar european, audiat la Bruxelles

Încep audierile candidatului României la postul de comisar european, iar lista oficială a candidaţilor va fi făcută publică în următoarele zile. La Bucureşti, numirea comisarului european a creat nemulţumirile Opoziţiei.

Adăugat: 4 Septembrie 2014
Ultima actualizare:4 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Potrivit surselor citate de corespondentul Radio România Actualităţi la Bruxelles, Cerasela Rădulescu, reprezentantul României, Corina Creţu, ar urma să fie audiată în jurul orei 16.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene a afirmat că atribuirea portofoliilor va urma după audierea tuturor candidaţilor.

La Bucureşti, numirea comisarului european a creat nemulţumiri în rândul opoziţiei, care acuză faptul că nominalizarea Corinei Creţu ar fi fost făcută cu încălcarea legii.

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga susţin în scrisoarea lor, adresată preşedintelui Comisiei Europene, că posibila desemnare a Corinei Creţu în funcţia de comisar s-ar face cu încălcarea legii, deoarece ea nu a fost audiată de Parlament.

Ei atrag atenţia că o desemnare ilegală ar afecta credibilitatea Comisiei Europene.

La Bucureşti, premierul Victor Ponta a explicat că Parlamentul român va audia persoana propusă pentru comisarul european, după ce ea va fi anunţată oficial.

"Eu, după ce am anunţul oficial din partea domnului Jüncker asupra portofoliului pe care-l primeşte România şi sper să am acest anunţ până la sfârăşitul săptămânii, voi face nominalizarea în mod oficial şi, atunci, evident, persoana respectivă va fi audiată în parlament", a spus Victor Ponta.

El a adăugat  că portofoliul dezvoltării regionale este cel mai bun domeniu pe care România putea să-l obţină, având în vedere problemele pe care le-a avut cu absorbţia fondurilor europene.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza