Ponta: Am obținut cel mai important portofoliu al Comisiei Europene

Premierul Victor Ponta afirmă că România a primit cel mai important portofoliu de comisar european, cel al dezvoltării regionale. Opoziția îl reclamă pe Ponta forurilor europene pentru nominalizarea Corinei Crețu.

Adăugat: 3 Septembrie 2014
Ultima actualizare:3 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că, în urma negocierilor, România a obţinut "cel mai important portofoliu posibil", cel al dezvoltării regionale.

El a precizat că, după ce va primi înştiinţarea oficială de la preşedintele Jean Claude Junker, o să nominalizeze o persoană pentru acest portofoliu care va fi audiată şi în Parlamentul României.

"Eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din Comisia Europeană pentru noi, dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada 2014-2019. Din acest punct de vedere, toţi oamenii cu mintea la ei şi oamenii care ştiu ce înseamnă Comisia Europeană au aplaudat faptul că România, chiar dacă a avut probleme în trecut în absorbţia fondurilor europene, chiar dacă avem acest dezavantaj al faptului că eu negociez cu preşedintele Junker şi cu ceilalţi prim-miniştri dar nu sunt la Consiliul European, a obţinut cel mai bun portofoliu pe care l-am fi dorit", a spus miercuri, Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Atac dur la liderii opoziției

Premierul a mai afirmat că negocierile României pentru obținerea portofoliului de dezoltare regională pot fi puse în pericol de acțiunile "politrucilor Iohannis- Blaga".

"În momentul în care am aflat şi eu, şi a aflat şi domnul Băsescu, că nu putem să ţinem portofoliul Agriculturii, imediat m-am uitat spre cel mai important portofoliu pentru România, aproape l-am obţinut şi numai acţiunile politrucilor Iohannis- Blaga pot să strice acest lucru. După ce primesc înştiinţarea oficială de la domnul Junker, o să nominalizez o persoană pentru acest portofoliu, iar aceasta va fi audiată şi în Parlamentul României", a spus Ponta.

Blaga şi Iohannis îl reclamă pe Ponta forurilor europene

Nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, afirmă copreşedinţii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, în două scrisori semnate în comun şi adresate liderului PPE, Joseph Daul, respectiv preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În scrisori, Blaga şi Iohannis arată că "desemnarea ilegală" făcută de premierul Victor Ponta poate afecta "atât credibilitatea Comisiei Europene, cât şi pe cea a preşedintelui-ales, care ar putea fi pus într-o situaţie dificilă când va trebui să treacă de votul Parlamentului European, având în componenţa Cabinetului un comisar nominalizat ilegal".Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
3 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza