Călin Popescu-Tăriceanu, întâlnire cu miniştrii apărării din ţările Iniţiativei B9

Președintele Senatului a discutat cu miniştrii apărării din ţările Iniţiativei B9 probleme legate de securitate.

Adăugat: 14 Martie 2018
Ultima actualizare:14 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că la întâlnirea pe care a avut-o cu miniştrii apărării din ţările Iniţiativei B9 s-au discutat probleme legate de securitate, în contextul provocărilor cărora trebuie să le facă faţă statele din flancul estic al NATO.

El a adăugat că s-a mai discutat şi despre cooperarea militară, industrială şi economică, precum şi despre colaborarea în domeniul infrastructurii, astfel încât armatele ţărilor Iniţiativei B9 să devină o forţă cât mai eficientă în cazul unor posibile agresiuni.

La summitul de la Varşovia din iulie 2016 s-a hotărât să se creeze această prezenţă înaintată a NATO în ţările noastre, dar pe partea ţărilor membre din NATO din flancul estic este necesară o coordonare, o armonizare a politicilor de apărare, fie că vorbim de mobilitate, de interoperabilitate, care sunt elemente cheie într-o logică, aş spune, de a performa, de a fi cât mai eficienţi, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Reuniunea de la Bucureşti a miniştrilor apărării din ţările Iniţiativei B9 va fi urmată de un summit al preşedinţilor parlamentelor acestora, la mijlocul lui aprilie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza