"Bulgaria a rămas în urmă în combaterea corupţiei la nivel înalt, spre deosebire de România"

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a apreciat după întâlnirea cu omologul său român,Klaus Iohannis, că România poate fi luată drept exemplu pentru Bulgaria în privinţa combaterii corupţiei.

Adăugat: 20 Februarie 2015
Ultima actualizare:20 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei
trimite pe mail

"Bulgaria a rămas în urmă în combaterea corupţiei la nivel înalt, spre deosebire de România", a  spus azi, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev

Şeful statului bulgar şi-a exprimat satisfacţia legată de strategia de continuare a reformei în domeniul justiţiei adoptată de Parlamentul de la Sofia şi a dat drept exemplu România, care a demonstrat independenţă în lupta împotriva corupţiei.

"Ne bucurăm de eficienţa şi independenţa pe care autorităţile române o demonstrează în combaterea corupţiei la nivel înalt. Aici Bulgaria este în urmă în mod categoric", a subliniat preşedintele Plevneliev.

"În Bulgaria există peste 860.000 de decizii în instanţă pe an. Peste 94% dintre acestea sunt confirmate ca decizii ale următoarei instanţe. Aceasta înseamnă eficienţă şi corectitudine. Din alt punct de vedere, avem poate 100 de cazuri de importanţă naţională şi internaţională în care, din păcate, Bulgaria în prezent a demonstrat ineficienţă, fiind amânate. Aici avem ce să îmbunătăţim", a spus preşedintele Plevneliev.

Şeful statului bulgar a adăugat că aşteaptă cazuri concrete şi remarcă semnale pozitive în instanţele bulgare.

"Sper ca vizitele reciproce să uniformizeze şi standardele în ceea ce priveşte modul în care prietenii noştri români au reuşit să creeze o procuratură activă şi independentă.

În Bulgaria, putem obţine foarte rapid aceleaşi rezultate, este necesar curaj politic", a remarcat şeful statului bulgar.

Plevneliev a afirmat că doreşte intensificarea colaborării în toate direcţiile posibile cu România.

"În ultimii zece ani, Bulgaria şi România au sporit de opt ori cifra de afaceri. Am vorbit despre conectivitate şi abordare regională. Dorim să intensificăm colaborarea în sfera securităţii, apărării, exerciţiilor comune în cadrul bazelor din cele două ţări", a mai spus Rosen PlevnelievAutor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza