Bonus lunar de 500 de euro pentru personalul medical care tratează pacienții cu coronavirus

După anunțul președintelui României privind acordarea unui bonus lunar de 500 de euro pentru personalul medical care tratează pacienții cu coronavirus, Guvernul a luat în discuție un proiect de ordonanță de urgență.

Adăugat: 2 Aprilie 2020
Ultima actualizare:2 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Medicii români, asistentele şi alt personal medical care sunt implicaţi în tratarea cazurilor de infecţie cu coronavirus vor primi, lunar, o primă în sumă de 500 de euro, a anunţat joi preşedintele Klaus Iohannis.

"Am solicitat Guvernului se redirecţioneze fonduri europene, pentru a acorda un bonus lunar în sumă de 500 de euro pentru personalul din linia întâi care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID. Sunt pregătit să ofer soluţii", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis în cadrul unei videoconferinţe.

Guvernul discută în ședința de la această oră,  un proiect de ordonanţă de urgenţă care aprobă decontarea din fonduri europene a unui stimulent de risc aplicat salariului existent pentru personalul medical implicat direct în tratamentul celor infectaţi cu COVID-19.

Tot din bani europeni vor fi decontate echipamentele şi materialele de protecţie pentru aceşti angajaţi.

Ordonanţa mai stabileşte şi decontarea din fonduri europene a subvenţiilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj companiilor care au dispus trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor.

Ar urma să fie suplimentat si bugetul Ministerului Sănătăţii pentru a deconta cheltuielile destinate carantinei, ne-a informat reporterul Radio România Actualităţi, Andrei Şerban.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza