Au rămas doi ofertanţi pentru privatizarea CFR. Află care sunt

Privatizarea CFR Marfă continuă cu doi ofertanţi: Grup Feroviar Român şi asocierea Transferoviar Grup - Donau Finanz.

Adăugat: 7 Iunie 2013
Ultima actualizare:20 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui comunicat al Ministerului transporturilor, Comisia de Privatizare  va organiza sesiuni de clarificări cu cei doi ofertanţi care au depus documentaţia completă.

Privatizarea CFR Marfă, o precondiţie solicitată de experţii Fondului Monetar Internaţional, presupune vânzarea a 51% din acţiunile companiei. 

În urma analizării documentelor, s-a constatat că Grup Feroviar Român şi Asocierea Transferoviar Grup & Donau Finanz GMBH au depus ofertele preliminare şi neangajante şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, conform anunţului şi dosarului de prezentare.

OmniTRAX Inc. a fost eliminată din competiţiei pentru că în plicul depus de compania americană nu exista oferta preliminară şi neangajantă şi nici comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni.

Comisia de Privatizare constituită la nivelul Ministerului Transporturilor va organiza şi susţine sesiuni de clarificări cu potenţialii ofertanţi, care au depus documentaţia completă, respectiv cu Grup Feroviar Român şi Asocierea Transferoviar Grup & Donau Finanz GMBH, se mai arată în comunicat.

Pentru a participa la ultima etapă, respectiv licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere.

În data de 20 iunie, la ora 11.00, la sediul MT, Comisia de Privatizare va deschide plicurile cu documentele de participare la licitaţie, a ofertelor de cumpărare de acţiuni depuse şi va stabili ofertantul adjudecatar.

Licitaţia pentru privatizarea companiei porneşte de la 180 milioane de euro.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Dana Costea
Adăugat:
7 Iunie 2013
Ultima actualizare:
20 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza