CFR Marfă, a doua încercare de privatizare

Comisia de privatizare a CFR Marfă începe, miercuri, negocierea cu fiecare dintre cei trei investitori calificaţi pentru această etapă a procesului.

Adăugat: 6 Iunie 2013
Ultima actualizare:6 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Companiile interesate de preluarea CFR Marfă au depus, miercuri, oferta preliminară pentru pachetul majoritar de acţiuni, iar pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, documentele trebuie depuse până cel târziu la data de 19 iunie.

Cele trei companii sunt:

► Grup Feroviar Român,

►Transferoviar Grup şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria,

►şi compania americană OmniTRAX.

Acestea au depus plicurile care ar trebui să conţină documentaţiile de participare la negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante, în termenul prevăzut în anunţ, respectiv 5 iunie, a informat,  joi, Ministerul Transporturilor.

"Pentru a participa la negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante, toţi cei trei investitori înscrişi pe 'Lista scurtă' au depus plicurile care ar trebui să conţină documentaţiile de participare, în termenul prevăzut în anunţ. Documentaţia depusă de către investitori ar trebui să cuprindă oferta preliminară şi neangajantă şi comentariile asupra Contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, inclus în Dosarul de Prezentare", se precizează într-un comunicat al Ministerul Transporturilor şi citat de Agerpres.

Pentru etapa de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, ofertele şi comentariile potenţialilor cumpărători (înscrişi pe 'lista scurtă') asupra proiectului de contract de vânzare/cumpărare de acţiuni trebuiau depuse la sediul ministerului, în plic sigilat, până în data de 5 iunie 2013, ora 16.00.

Din 6 iunie, Comisia de Privatizare constituită la nivelul Ministerului Transporturilor va purta discuţii cufiecare dintre investitorii care au depus documentaţia pentru etapa a doua, înscrişi pe 'Lista scurtă'.

Pentru a participa la utima etapă, licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere.

În data de 20 iunie, ora 11.00,
la sediul Ministerului Transporurilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele ofertanţilor prezenţi şi va stabili câştigătorul.

Privatizarea CFR Marfă se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

Procesul de privatizare se realizează în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 88/1997 cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 137/2002 cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 577/2002 cu modificările şi completările ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr.46/2013.

Aceasta este a doua tentativă de privatizare a CFR Marfă după ce, într-o primă fază, toate ofertele au fost respinse pentru că, potrivit ministrului Transporturilor, erau incomplete.

La prima tentativă de privatizare ofertele au venit din partea aceloraşi trei investitori care au depus oferte şi a doua oară.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza