Alba Iulia, în haine de sărbătoare. Cea mai mare paradă militară din ultimii 25 de ani

Mii de oameni sunt aşteptaţi astăzi la Alba Iulia la cea mai mare paradă militară organizată în capitala Unirii în ultimul sfert de veac.

Adăugat: 1 Decembrie 2015
Ultima actualizare:1 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 13.00. Defilarea de la Alba Iulia a început cu drapelul de luptă al Diviziei IV Infanterie Gemina.

Potrivit corespondentului RRA, militarii acestei divizii au îndeplinit misiuni în teatrul de operaţii din Angola, din Somalia, din Kosovo, Irak şi Afghanistan şi au o arie de responsabilitate care cuprinde 21 de judeţe din Transilvania.

Comandantul paradei este generalul de brigadă Adrian Ciolponea, locţiitor al comandantului Diviziei IV, iar desfăşurarea de forţe de aici este una cu adevărat impresionantă.

Peste 1.200 de persoane din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi din SRI, 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, transportoare amfibii blindate, tunuri aeriene, dar şi autospeciale de intervenţie ale pompierilor.

Câteva mii de oameni au venit să asiste la acest moment, cel mai aştept moment al zilei, aici, la Alba Iulia. 

După aceea, serbările de la Alba continuă până diseară, cu spectacole de muzică populară şi un concert al trupei Voltaj, iar ziua se va încheia cu un spectacol de laser, eveniment cu focuri de artificii, în semn de respect faţă de ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv.

UPDATE Manifestările dedicate Zilei Naţionale încep la Alba Iulia cu ceremonia depunerii coroanelor de flori la monumentele făuritorilor unirii, urmate de un Te-Deum în memoria lor.

De la ora 11:00, soliile cetăţilor de scaun vor fi primite la Sala Unirii pentru un moment solemn ce reconstituie actul istoric de la 1 Decembrie 1918, când cei peste 1.200 de delegaţi din provinciile istorice s-au pronunţat în favoarea unirii.

Cel mai aşteptat eveniment al zilei este parada militară de la orele 13:00, care anul acesta e constituită din peste 1.200 de persoane din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

În dispozitivul de defilare participă 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, din dotarea acestor instituţii, iar printre militarii prezenţi vor fi mulţi veterani ai teatrelor de operaţii.

De la ora 14:00 vor avea loc spectacole de muzică populară, iar ziua se va încheia cu un concert al trupei Voltaj şi un spectacol de lasere, organizatorii festivităţilor de la Alba Iulia mizând pe participarea a cel puţin 20 de mii de oameni.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza