Actuala clasă politică, obosită de tranziție

Vicepreşedintele PDL, Monica Macovei, susține că actuala clasă politică din România trebuie schimbată întrucât arată ca o clasă politică obosită de tranziţie.

Adăugat: 14 Octombrie 2011
Ultima actualizare:14 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri, că în România este nevoie de o clasă politică nouă, curată.

”Avem o clasă politică cel puţin obosită de tranziţie. E cazul să ne mutăm spre o clasă politică nouă, curată, în care partidele să-i filtreze pe cei pe care-i primesc şi pe cei pe care îi promovează, o clasă politică în care să primeze onestitatea, competenţa, integritatea”, a declarat vicepreşedintele PDL.

În opinia europarlamentarului democrat-liberal, ”dreapta' reprezintă o societate în care oamenii muncesc şi plătesc taxe, în care competenţa şi valoarea câştigă în mod firesc.

”Dreapta înseamnă o societate în care oamenii muncesc şi plătesc taxe, în care competenţa şi valoarea câştigă în mod firesc, în care oamenii sunt proactivi, o societate în care există stat de drept, adică în care legea se aplică în mod egal pentru toţi, nu o societate în care unii muncesc şi plătesc taxe, iar alţii stau cu burta la soare şi aşteaptă bani de la primii”, a explicat Monica Macovei.

În ceea ce privește un termen folosit tot mai des folosit şi în România, şi în Uniunea Europeană, Monica Macovei apreciază că solidaritatea trebuie manifestată pentru cei care au nevoi reale şi atât.

”Solidaritatea este invocată tot mai des în România şi în Uniunea Europeană, în contextul soluţiilor la criza economică şi socială. Solidaritatea nu înseamnă faptul că unele ţări sau unele persoane muncesc şi plătesc taxe, în timp ce în alte părţi lucrurile nu stau aşa şi există tot timpul cerinţa ca primii să muncească şi pentru cei din a doua categorie. Sigur că trebuie să fim solidari cu cei care au în mod obiectiv neputinţe, dar atât. Doar pentru aceştia, nu şi pentru cei care fură şi nu plătesc taxe. De asta am şi propus ca şi pachetele de asistenţă financiară care se dau în UE să fie cuplate cu măsuri anticorupţie şi antifraudă”, a afirmat Monica Macovei.

Monica Macovei a fost prezentă, vineri,  la o dezbatere organizată de Institutul de Studii Populare şi Fundaţia Hanns Seidel și prilejuită de lansarea volumului ”Noua şcoală de gândire a dreptei”, realizat de Cristian Pătrăşconiu.

La dezbaterea pe marginea doctrinei de dreapta au participat, vineri, mai mulţi reprezentanţi ai PDL între care Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Traian Răzvan Ungureanu, Valeriu Stoica.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
14 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza