23 de localităţi au avut de suferit de pe urma ninsorilor şi a viscolului

123 de localităţi din 18 judeţe au avut de suferit de pe urma ninsorilor şi a viscolului din ultimele douăzeci şi patru de ore - anunţă, într-un bilanţ, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Adăugat: 29 Ianuarie 2023
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 12:00 IGSU anunţă că se acţionează în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe şosele

Un autoturism a rămas înzăpezit astăzi în satul Căbeşti, comuna Podu Turcului, judeţul Bacău.

La faţa locului au fost trimise mai multe utilaje, a informat Inspectoratul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Se lucrează pentru deszăpezire dinspre Bârlad către Podu Turcului, cu trei utilaje. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că la nivel naţional se acţionează în prezent în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe şosele şi deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Autorităţile fac apel la şoferi să circule prudent, să se informeze despre zonele tranzitate şi să aibă autovehiculele echipate corespunzător.

---------------------------------------

Pompierii şi celelalte structuri implicate au intervenit pentru eliberarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă.

Au fost îndepărtaţi 83 de copaci şi 15 stâlpi de electricitate care au avariat 24 de autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe. A fost, de asemenea, necesară evacuarea apei dintr-un beci de pe o stradă şi de pe un drum judeţean.

De menţionat că în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Galaţi pompierii au preluat patru gravide blocate în autoturisme şi le-au transportat în condiţii de siguranţă la cele mai apropiate unităţi sanitare. În acest moment, se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe şosele şi deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă - se mai arată în comunicatul IGSU.

Cu puţin timp în urmă s-a anunţat că a fost redeschisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe DN2 de la limita judeţului Ialomiţa spre Buzău până în judeţul Vrancea. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la şoferi să circule prudent, să se informeze despre zonele tranzitate şi să aibă autovehiculele echipate corespunzător.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza