Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Pichete la sediile partidelor de la putere

În fiecare vineri, sindicatele pichetează sediile partidelor din arcul guvernamental, nemulţumite de măsurile de austeritate ale Guvernului.

Pichete la sediile partidelor de la putere

Articol de Luminiţa Apostolescu, 22 Octombrie 2010, 10:21

PDL Olt va fi pichetat astăzi de sindicaliştii de la B.N.S., Meridian şi Cartel Alfa pe fondul nemultumirilor legate de măsurile de austeritate ale Executivului.


Acţiunea de pichetare se va desfăşura în municipiul Slatina, între orele 12.00-13.00, în faţa sediului PD-L Olt, organizatorii estimând participarea unui număr de aproximativ 100 de persoane.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de jandarmi Olt, Emanuel Boţan, la solicitarea organizatorilor, jandarmii împreună cu lucratori din cadrul Poliţiei şi Poliţiei Comunitare Slatina vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului, prin monitorizarea tuturor activităţilor, în vederea prevenirii oricăror acte de tulburare a ordinii publice.


Jandarmeria Olt face un apel către toţi cetăţenii care se vor afla în zona manifestării, precum şi participanţilor, să adopte un comportament civilizat, să respecte prevederile legilor în vigoare, pentru menţinerea unui climat normal de ordine si linişte publică pe tot parcursul desfăşurării evenimentului.


Şi sediul PDL din Bucureşti este pichetat , vineri, de gardieni , au anunţat reprezentanţii
sindicatelor.


Pichete la PDL şi UNPR BrăilaSindicaliştii brăileni pichetează sediile PDL si UNPR pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care a ajuns comunitatea locala pe fondul crizei economice si a proastei guvernări.


Actiunea reuneste toate cele patru confederatii sindicale -CNSLR - Fratia, BNS, CSDR si Cartel Alfa.


Potrivit liderului in teritoriu Blocului National Sindical , Alexandru Gurgu, decizia comună a conducerilor celor 4 confederatii sindicale a fost ca în datele de 15 si 22 octombrie sa fie pichetate atât sediile partidelor din arcul de guvernare, dar si domiciliile parlamentarilor puterii, însă în plan local, de comun acord cu omologii de la celelalte confederatii, s-a considerat ca oricum nu sunt niciun fel de aşteptări din partea parlamentarilor brăileni, asa ca nu s-a solicitat municipalităţii decât pichetarea sediilor PDL si UNPR.


Acesta a mai spus ca la acţiune participa doua grupuri de protestatari a câte 100 de persoane pentru fiecare dintre sediile ce vor fi pichetate.


Pichete la PDL, UDMR şi UNPR Mureş

Mai multe autoturisme ale sindicaliştilor din cadrul filialei Mureş a CNSLR Fraţia, au pornit, vineri, într-o "caravana de informare cetăţenească" prin colegiile uninominale în care au fost aleşi parlamentarii din arcul guvernamental, respectiv PDL, UDMR si UNPR.În mesajul adresat populaţiei în limbile româna si maghiaraă, sunt prezentaţi parlamentarii mureşeni din arcul guvernamental, care "nu au reprezentat populaţia în Parlament, ci partidele şi clientela lor politică".

Concomitent vor fi distribuiţi peste 2.000 de fluturaşi, în care se face o paralela între asumările guvernamentale şi realizările din ultimii doi ani ale celor care conduc ţara. Astfel, asumările guvernamentale se referă la protejarea locurilor de muncă şi crearea de noi locuri de muncă, inclusiv în mediul rural, la protejarea şi creşterea graduală a puterii de cumpărare a populaţiei, la acordarea de compensaţii si deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici dar şi la un regim riguros de cheltuire a banului public.Ca realizări sunt prezentate disponibilizările masive, desfiinţări de firme, dublarea şomajului în ultimii doi ani, diminuarea salariilor în toate sectoarele, îngheţarea pensiilor, majorarea TVA, care au avut ca rezultat scăderea drastică a puterii de cumpărare sau efectuarea de către clientela politică a unor lucrări inutile, la preţuri supraevaluate.


În contrapartidă, sunt prezentate îndatorarea ţării prin contractarea de împrumuturi de la FMI şi alte organisme fără a lua nicio măsură de creştere a numărului de contributori prin creşterea numărului locurilor de muncă, falimentarea agriculturii sau situarea ţării pe ultimul loc în ceea ce priveste absorbţia fondurilor europene.Nu în ultimul rând, sunt prezentate ca asumări reforma în domeniul educaţiei şi asigurarea unor venituri decente pentru cei care îşi desfaşoară activitatea în cadrul acestui sistem, reforma în domeniul sanitar având la bază necesitatea asigurării calităţii serviciilor pentru toţi beneficiarii sistemului de asigurări de sănătate din România, creşterea alocaţiei de stat pentru copii, în perioada 2009-2012, la suma de minimum 200 RON, precum şi construirea a 836 de km de autostrada.


Ca realizări sunt prezentate şcolile fără încălzire şi fără condiţii minime de funcţionare, reducerea cu peste 40% a veniturilor salariaţilor din domeniu, spitale cu paturi reduse fără materiale sanitare, medicamente şi personal sanitar insuficient, diminuarea drastică a salariilor din sistem, o alocaţie de 42 lei pentru copil si realizarea a mai puţin de 50 km de autostrada.Potrivit liderului CNSLR Fratia Mures, Călin Orlando Cociş, scopul acţiunii este de a trezi spiritul civic al populaţiei, dar şi de-ai sensibiliza pe parlamentari în legătură cu problemele grave din România şi necesitatea de a lua atitudine şi de a se gândi la popor. Cociş a spus că este prima campanie de acest fel, iar daca nu se întâmpla nimic bine pentru ţară, sindicalştii nu vor ezita să repete aceste actiuni sau şi altele, pentru a-i înlătura de la putere.Caravana a plecat din faţa Casei Sindicatelor din Târgu Mureş şi se va opri în colegiile parlamentarilor puterii din Târgu Mureş, respectiv senatorul Frunda Gyorgy (UDMR), deputaţii Borbely Laszlo (UDMR) şi Doru Oprişcan (PDL), după care se vor deplasa în judeţ, unde au fost aleşi senatorul Marko Bela (UDMR), deputaţii Kelemen Attila si Kerekes Karoly (UDMR), senatorul Petru Basa şi deputatul Toader Stroian (ambii PDL), informează corespondentul RRA, Raul MatişProteste şi în alte zone din ţară


Protestele faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern continuă, vineri, în mai multe localităţi din ţară.


Corespondenţii Radio România Actualităţi transmit că la Piteşti este în continuare grevă generală la Liceul de artă Dinu Lipatti şi la Spitalul TBC.


La Constanţa, membrii Sindicatului Funcţionarilor Publici vor mărşălui pe străzi şi vor picheta din nou Prefectura.


La Iaşi, sindicaliştii vor protesta în faţa sediului PDL şi al Prefecturii, iar în Mureş a fost organizată o caravană de informare prin colegiile parlamentarilor puterii.


O profesoară din Fălticeni, judeţul Suceava, intră de vineri în greva foamei, în semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal, care a recurs la această formă de protest încă de acum 60 de zile.


Cadrele didactice afiliate Federaţiilor Sindicale Reprezentative din Învăţământ au reluat, vineri, pichetarea în faţa Ministerului Educaţiei.


Sindicaliştii se declară nemulţumiţi faţă de proiectul de lege a salarizării unitare din sistemul bugetar, susţinând că ei au cel mai mic coeficient mediu de salarizare din grilă.


De asemenea, ei se declară nemulţumiţi faţă de intenţia guvernanţilor de asumare a Legii educaţiei, precum şi de închidere a unui număr mare de şcoli din mediul rural.


Potrivit liderilor sindicali, protestul s-ar putea prelungi şi săptămâna viitoare în condiţiile în care revendicările lor nu vor fi soluţionate

Etichete : 1491 1376 358
Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului
Știri 26 Septembrie 2023, 13:30

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în această după-amiază în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe...

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului
Partidele din opoziţie critică măsurile fiscal-bugetare
Știri 25 Septembrie 2023, 21:05

Partidele din opoziţie critică măsurile fiscal-bugetare

Partidele din opoziţie critică măsurile fiscal-bugetare şi încearcă să adune cele 117 semnături necesare pentru depunerea...

Partidele din opoziţie critică măsurile fiscal-bugetare
Guvernul a adoptat legea privind măsurile fiscal-bugetare
Știri 25 Septembrie 2023, 21:02

Guvernul a adoptat legea privind măsurile fiscal-bugetare

Guvernul a adoptat legea privind măsurile fiscal-bugetare pentru care-şi va asuma răspunderea în Parlament, urmând ca actul...

Guvernul a adoptat legea privind măsurile fiscal-bugetare
O echipă a Fondului Monetar Internaţional vine la Bucureşti
Știri 25 Septembrie 2023, 11:35

O echipă a Fondului Monetar Internaţional vine la Bucureşti

Astfel de consultări au loc periodic cu toate statele membre, cu scopul de a prezenta recomandări pentru asigurarea...

O echipă a Fondului Monetar Internaţional vine la Bucureşti
Pachetul de măsuri fiscale, la un pas adoptare
Știri 25 Septembrie 2023, 10:53

Pachetul de măsuri fiscale, la un pas adoptare

Executivul ar urma să definitiveze, după care să şi adopte astăzi pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului de...

Pachetul de măsuri fiscale, la un pas adoptare
Modificările de impozite care vizează microîntreprinderile intră în vigoare de la 1 ianuarie
Știri 22 Septembrie 2023, 09:13

Modificările de impozite care vizează microîntreprinderile intră în vigoare de la 1 ianuarie

Modificările de impozite care vizează microîntreprinderile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, nu de la 1...

Modificările de impozite care vizează microîntreprinderile intră în vigoare de la 1 ianuarie
Iohannis: Ucraina trebuie să câştige războiul declanşat de Federaţia Rusă
Știri 22 Septembrie 2023, 09:03

Iohannis: Ucraina trebuie să câştige războiul declanşat de Federaţia Rusă

Ucraina trebuie să câştige războiul declanşat de Federaţia Rusă, spus preşedintele Klaus Iohannis şi precizează că trebuie...

Iohannis: Ucraina trebuie să câştige războiul declanşat de Federaţia Rusă
România a depăşit 1000 de kilometri de autostradă şi drum expres
Știri 21 Septembrie 2023, 19:20

România a depăşit 1000 de kilometri de autostradă şi drum expres

România a depăşit astăzi 1000 de kilometri de autostradă. Este vorba despre tronsonul dintre Suplacu de Barcău şi Nuşfalău,...

România a depăşit 1000 de kilometri de autostradă şi drum expres